Voor Nederland, wereldwijd.

Het buitenland biedt ondernemers vele kansen en mogelijkheden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt (startende) ondernemers met het waarmaken van hun internationale ambities. Via politieke contacten van bewindslieden en diplomaten kunnen deuren geopend worden die anders gesloten blijven. Tijdens handelsmissies, beurzen en matchmaking ontmoeten ondernemers potentiele zakenpartners, krijgen zij beter zicht op marktkansen en groeit hun internationale netwerk. Onze ambassades en consulaten-generaal vertegenwoordigen wereldwijd de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. Zij zorgen voor relevante contacten, hebben informatie over lokale economische, sociale en politieke ontwikkelingen en kennen de cultuur van het zakendoen. Ook kunnen zij een rol spelen in het verminderen van handelsbarrières of namens de bedrijven bemiddelen met de lokale overheid van landen binnen en buiten Europa.

Wat het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bieden heeft:

  • U mag gratis deelnemen aan een missie die al in de planning staat, waarbij u de deelnemersbijdrage niet hoeft te betalen. Missies bieden u matchmaking op maat, deelname aan seminars en de mogelijkheid om uw belangen aan te laten kaarten in politieke gesprekken. Ook is er veel aandacht voor follow up van de missie.
  • Verder biedt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) u ondersteuning in kennis en introductie in het brede netwerk van BZ (inclusief postennet en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daarbij gaat het om informatievoorziening (specifieke landen- en sectorinformatie), advies over het beschikbaar instrumentarium voor internationaal ondernemen en netwerken/contacten in het buitenland via het wereldwijde postennet (ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s)).