Deuren openen voor kansen over de grens

Als ondernemer gelooft u in uw product, project of dienstverlening. U heeft ideeën en ziet kansen, ook over de grens. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt u met informatie over de exportmarkt, het leggen van contacten met zakenpartners en het benutten van (financiële) ondersteuning.

Kennis & Informatie

Heeft u vragen over de buitenlandse markten die u wilt betreden? Ons internationale netwerk signaleert kansen, trends en behoeften bij lokale ondernemers en overheden. We helpen u met informatie op maat.

Netwerk & contacten

In het buitenland staat een uitgebreid netwerk van ruim 150 ambassades, consulaten en handelskantoren voor u klaar. We kunnen u adviseren, contacten leggen en deuren voor u openen.

Belangenbehartiging

Voor hulp bij zakelijke problemen, oneerlijke concurrentie of lokale procedures kunt u bij ons terecht. We helpen Nederlandse clusters van (top)sectoren om zich op kansrijke markten in het buitenland te positioneren.

Subsidies & financiering

Door export spreidt u uw risico’s. Maar hoe pakt u dat goed aan? Met de subsidiewijzer op rvo.nl vindt u regelingen en ondersteuningsmogelijkheden.

Zoekt u ondersteuning of een sparringpartner? Neem contact op met één van onze adviseurs.

RVO voert het Nederlandse handel- en ontwikkelingsbeleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken uit. Dat beleid is gericht op het stimuleren van ondernemers die in het buitenland zaken willen doen. Ook voor informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen, Brexit of sancties kunt u bij ons terecht.

Bekijk wat RVO voor u kan betekenen op het gebied van internationaal zakendoen.