Tips in coronatijden

/Tips in coronatijden
Tips in coronatijden2021-01-20T08:44:19+00:00

TIPS IN CORONATIJDEN

We kunnen ons goed voorstellen dat er de afgelopen periode nieuwe uitdagingen zijn ontstaan voor jou en je bedrijf. De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar en de uitbraak heeft natuurlijk ook gevolgen voor ondernemers zoals jij die internationaal zakendoen. Op deze pagina vind je veel informatiebronnen met betrekking tot ‘internationaal zakendoen in coronatijd’ verzameld, namens de partners van het Oranje Handelsmissiefonds om je hierbij te ondersteunen.

Hoe kunnen we jou helpen?


RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
RVO heeft voor een aantal landen een lijst met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden opgesteld over zakendoen in andere landen en regio’s. Dat doet zij in samenwerking met Buitenlandse Zaken en het internationale netwerk van ambassades en consulaten-generaal. Zo houden zij jou zo goed mogelijk op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Wil je graag persoonlijk contact over internationaal zakendoen en het coronavirus? Bel RVO via 088 042 42 42 (tijdens kantooruren) of mail naar klantcontact@rvo.nl.

MKB-Nederland:
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn continu met de overheid in gesprek om ondernemers te helpen om de coronacrisis goed door te komen. Ook als het gaat om de consequenties van overheidsmaatregelen voor bedrijven en sectoren. Daarom hebben deze partijen samen met verschillende branches gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. Zo vind je per branche de formeel vastgestelde protocollen met de basisafspraken waar iedereen zich aan moet houden, en daarmee de voor jou relevante afspraken.

ING:
ING heeft ook nu in coronatijden haar team aan specialisten voor jou klaarstaan, die je kunnen adviseren over internationaal zakendoen. De ING-specialisten bekijken graag met jou of er risico’s zijn ontstaan op het gebied van landen, debiteuren, transport en/of valuta. Zij brengen de geld- en goederenstroom voor jouw bedrijf in kaart, maken risico’s inzichtelijk en geven advies op maat. Vragen? Neem gerust contact op via internationalbusiness@ing.com.

evofenedex:
evofenedex ondersteunt ook tijdens deze crisis bij het op gang brengen van handel en het stimuleren van vraag. Zo kunnen zij meedenken op het gebied van jouw exportstrategie, het weerbaarder maken van je supply chain en het onder de loep nemen van contracten en algemene voorwaarden. Ook stelt evofenedex on- en offline opleidingen en trainingen beschikbaar voor jou en je medewerkers. Via dit formulier kun je vragen stellen over de handels- en logistieke gevolgen voor jouw bedrijf.

Handige links over zakendoen en het coronavirus:

  • Overzicht internationaal zakendoen tijdens de coronacrisis per land.
  • Overzicht van regelingen op maat via de subsidie- en financieringswijzer die helpen bij financiële ondersteuning voor jouw plannen.
  • Direct inzicht in de voor jou geschikte steunregelingen van overheden en financiële instellingen via de Corona Calculator.
  • Informatie over de exportkredietverzekering van de Nederlandse overheid.
  • Voor vragen over de impact van het coronavirus op jouw onderneming kun je terecht bij het KVK Coronaloket.
  • Met de Kickstartvoucher van RVO krijg je korting op de inhuur van een externe adviseur en beperk je de gevolgen voor jouw bedrijf in het buitenland.

Initiatiefnemers: