WEDSTRIJD VOOR ONDERNEMERS MET EXPORTDROOM

zaken doen internationaal haven

Voor het vierde jaar op rij kunnen ondernemers zich inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Het fonds helpt elk jaar tien ondernemers bij het verwezenlijken van hun internationale droom.

Het OHMF is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De initiatiefnemers stimuleren en inspireren Nederlandse ondernemers om over landsgrenzen heen te kijken. Maar om de wereld te veroveren, is een duwtje in de juiste richting vaak cruciaal. Het fonds kiest daarom 10 winnaars die onder andere meegaan op handelsmissie of aan tafel komen met belangrijke partijen. Het OHMF opent zo deuren die normaal gesloten blijven.

Succesvolle voorgangers

De afgelopen drie edities zijn zeer succesvol geweest. Dertig mkb-bedrijven zijn op weg geholpen bij het opzetten en uitbreiden van hun internationale netwerk en het sluiten van contracten. Vorige winnaars waren onder andere Difrax, Milestone™, Oesterij, StyleShoots, Tony’s Chocolonely en Tropicare.

Arte Viva, winnaar van 2015, wil graag zaken doen in Chili. Het bedrijf, specialist op het gebied van kinderveiligheid, is geïnteresseerd in de 4.000 kinderdagverblijven die daar gevestigd zijn. Dankzij het fonds zijn zij nu in gesprek met een aantal Chileense ministeries en diverse leveranciers. Daarnaast biedt het OHMF een jaar lang publiciteit.

Een andere succesvolle voorganger is het Travel & Stay concept YAYS dat met hulp van het fonds is uitgebreid naar Parijs en Barcelona. Op de website van het OHMF vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden van winnaars die dankzij het fonds flinke stappen hebben kunnen maken in het buitenland.

Inschrijven

Ondernemers met een specifieke exportwens kunnen zich tot 30 september aanmelden om begeleiding van het fonds te winnen. De tien winnaars worden op 23 november bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

Ben jij één van de 10 ondernemers die volgend jaar zijn internationale droom verwezenlijkt? Meld je dan nu aan via www.ohmf.nl.

Dit artikel is eerder verschenen op www.nu.nl op 21 juni 2016