Inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds? Deze tips helpen je een eind op weg.

Je hebt nog één week om je als ondernemer met een exportdroom in te schrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Elk jaar schrijven ongeveer 250 ondernemers zich in voor dit fonds, waarvan er slechts 30 doorgaan naar de nominatieronde. Een vakjury bezoekt deze bedrijven waarna er uiteindelijk 10 winnaars overblijven. Je moet dus goed je best doen om straks als winnaar op het podium te staan bij het Nationaal Export Event en een jaar lang steun van het OHMF te krijgen. Maar het is zeker niet onmogelijk om door de selectie te komen. Met de onderstaande tips van de vakjury, helpen je al een eind op weg:

1. Sla geen vragen over en beantwoord uitgebreid

Dit klinkt heel logisch maar we zien vaak dat er vragen worden overgeslagen. Realiseer je dat, als je dat doet, wij de aanmelding meteen afwijzen. Aanvullende tip: geef liever meer dan minder informatie. Wees uitvoerig in het beantwoorden van de vragen. Tegelijkertijd hoeft het ook geen wetenschappelijk dik rapport te zijn.

2. Kies een relevant doelland uit

We begrijpen dat het leuk is om familie in het buitenland op te zoeken, maar daar is het OHMF uiteraard niet voor bedoeld. Kies daarom een doelland uit waar je product of dienst een grote kans van slagen heeft. Zorg dat je alvast wat verkennend onderzoek hebt gedaan en vermeld dat ook in je aanvraag.

3. Geef geen foute informatie

Een beetje overdrijven doen we allemaal wel eens en je positieve kanten in de schijnwerpers zetten is natuurlijk helemaal prima. Maar de informatie die je indient moet wel kloppen. Benoem vooral de dingen waar je nog stappen in wil zetten om te slagen. We hebben de juiste de partners die je kunnen helpen. Wij helpen en voorzien je van advies, maar natuurlijk moet je zelf ook flink aan de slag.

4. Geef inzage in jaarverslagen en balansen

We moeten een goede inschatting kunnen maken of je bedrijf een kans maakt om duurzaam succesvol te gaan ondernemen in je doelland. Heb je voorbeeld genoeg financiële middelen om dit internationale avontuur aan te gaan? Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met je informatie. Zit je niet bij de 10 winnaars, dan verwijderen we je gegevens.

5. Toon aan dat je kunt opschalen

Heb je al concrete plannen of ben je al actief in het buitenland, maar kan je toch nog een duwtje in de rug gebruiken, dan is OHMF iets voor jou. Let op dat je in je aanvraag aantoont dat op kunt schalen wanneer je doorbreekt in het buitenland. Dit doe je door uit te leggen hoe je meer mensen en middelen gaat aantrekken als je exportidee echt gaat vliegen in het buitenland.

We hopen dat deze tips je helpen bij je inschrijving. We zien je aanmelding graag tegemoet!

AANMELDEN

Inschrijven kan tot 14 juni 2024. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op: info@ohmf.nl

Bron: