HET GEHEIM ACHTER EEN INTERNATIONALE DOORBRAAK

Heb jij een eigen bedrijf en wil je internationaal doorbreken? Laat je inspireren door het verhaal van ondernemer Peter Heule van Yays, die met hulp van het Oranje Handelsmissiefonds zijn exportdroom heeft verwezenlijkt.

Ben jij de volgende?

Yays’ managing director Peter Heule ontwikkelde een scherp businessplan voor zijn ‘travel & stay’ concept: appartementen in historische panden die zijn gerestaureerd met respect voor de buurt en worden gerund door buurtbewoners.

geheim-achter-internationale-doorbraak

“Ons motto is dat onze gasten ervaren hoe het is om als local te leven. We hebben geen bar of restaurant, maar sturen onze gasten de buurt in, naar de leuke tentjes en winkels om de hoek.”

Yays heeft in Nederland inmiddels een prima positie opgebouwd. Maar om internationaal door te breken is meer nodig, ontdekte Heule: “We zijn een relatief kleine partij met een uniek concept. Daardoor krijg je best lastig een voet tussen de deur bij makelaars, investeerders en een gemeente.”

Wedstrijd voor ondernemers

Dus schreef Heule zich vorig jaar in voor een wedstrijd voor ondernemers met internationale ambities, het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). En hij won! Dankzij het OHMF is zijn ambitie in een stroomversnelling geraakt. “De partners van het fonds hebben ons met verschillende banken en investeerders in contact gebracht. In Parijs draait een eerste pand al een paar maanden in de testfase.”

In Barcelona heeft Heule dankzij de inspanning van de Nederlandse consul zijn plannen met een leegstaand fabriekspand buiten de stad mogen presenteren aan burgemeester Ada Colau. Mét succes. Eind van het jaar wordt gestart met de verbouwing.

“Door het OHMF durf je opeens gróót te denken. Het voelt alsof je vleugels krijgt. Je wordt een serieuze gesprekspartner aan tafel. Dat doet iets met je.”

Schrijf je in

Wil jij je grensoverschrijdende ambities ook waarmaken? Het OHMF is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Jaarlijks helpen ze tien ondernemers uit het mkb met het realiseren van hun internationale ambities.

Dus pak die kans en meld je aan vóór 30 september.

Dit artikel is eerder verschenen op www.nu.nl op 25 juli 2016