Jubileumjaar Oranje Handelsmissiefonds geopend

Op 30 maart, tijdens de Ambassadeursconferentie Bedrijvendag, werd het startsignaal gegeven voor het Oranje Handelsmissiefonds 2023 (OHMF). Niemand minder dan minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, opende de campagne met een druk op de knop. Zij onthulde ook het nieuwe logo van het OHMF.

Jubileumjaar Oranje Handelsmissiefonds geopend

Dit jaar viert het OHMF haar 10-jarig jubilieum! Dat belooft een speciale editie te worden. Nederlandse MKB'ers met internationale ambities kunnen zich inschrijven voor een nieuwe ronde van het Oranje Handelsmissiefonds. Uit alle deelnemers selecteert het fonds tien winnaars. Zij worden een jaar lang ondersteund bij het opzetten en uitbreiden van hun internationaal netwerk. Op die manier draagt het OHMF bij aan een succesvolle marktentree van deze ondernemers. De initiatiefnemers achter het fonds zijn: evofenedex, EY, UPS, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Regina Coeli als supporting partner.

Een-op-een hulp voor kleine en grotere mkb-ondernemingen

Als winnaar van het OHMF ontvang je een pakket aan prijzen dat bijdraagt aan succesvol exporteren. Je krijgt een-op-een hulp van ambassades in het buitenland en neemt deel aan een handelsmissie. Ook ontvang je advies en training op het gebied van logistiek, supply chain management, internationale verzendingen, juridische zaken en nog veel meer! Alles om je klaar te stomen voor een succesvolle marktentree in je doelland. Zowel kleine als grotere mkb-ondernemingen kunnen meedingen naar de prijs. Daarbij maakt het niet uit of je reeds succesvol bent in meerdere markten of nog de eerste stap gaat zetten in het buitenland.

Meedoen om te winnen

Inschrijven voor deze ondernemersprijs kan kosteloos. De inschrijving sluit op 19 juni. Na sluiting van de inschrijving worden dertig genomineerden geselecteerd. Via een zorgvuldige selectieprocedure worden uiteindelijk op 1 november de tien OHMF-winnaars bekendgemaakt tijdens het Nationaal Export Event (NEX).

Met het Oranje Handelsmissiefonds ondersteunen evofenedex, EY, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Regina Coeli, RVO en UPS jaarlijks tien mkb-bedrijven met hun exportambities.

Ondernemen over de grens

Het Oranje Handelsmissiefonds is opgericht in 2013 en heeft sindsdien al meer dan 90 ondernemers ondersteund om voet aan de grond te krijgen in het beoogde exportland. Hieronder vallen diverse succesvolle bedrijven zoals: Fruitfunk, Bactec, Difrax, Leadax, Dopper, Fairtrade Original, Seepje, Stonecycling en A Beautiful Story. Sommige ondernemers realiseerden dankzij het fonds binnen één jaar hun eerste buitenlandse order.

Ook als je niet wint heeft het OHMF heel wat te bieden. Als genomineerde of deelnemer vergroot je jouw kennis en je netwerk met die van collega-ondernemers en internationale contacten.