Sanitronics op bezoek bij het consulaat in Atlanta (VS)

 

Het nastreven van hun buitenlandse ambitie in Atlanta (Verenigde Staten) werd werkelijkheid voor Sanitronics, internationaal producent van zelfreinigende openbare toiletten. Het Rotterdamse bedrijf was in 2018 een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) en kreeg daardoor de kans om de markt te veroveren in de Verenigde Staten.

Sanitronics is opgericht door Johan van Houwelingen en wordt op de markt gepresenteerd door zijn zoon Coen van Houwelingen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van zelfreinigende openbare toiletten en is reeds actief in Scandinavië, België, Duitsland, Spanje en Zwitserland. De drijfveer van Sanitronics is het gebrek aan hygiënische openbare toiletten en zij streven ernaar dat deze voor elke bezoeker gegarandeerd schoon zijn.

Coen ziet enorme kansen voor het uitrollen van hun concept in het buitenland. Het doel is dan ook om over vijf jaar wereldwijd actief zijn, maar eerst willen zij een start maken in Amerika. Met behulp van het fonds vloog Sanitronics naar het Amerikaanse Georgia om bij het consulaat in Atlanta zakelijke bijeenkomsten bij te wonen en zakelijke contacten te leggen. Zo hebben de mannen van Sanitronics veel interessante partijen kunnen spreken, waaronder zelfs potentiële bedrijven die hun zelfreinigende toiletten willen produceren. Op dit moment voert Coen vergevorderde gesprekken met een Nederlandse partner die in Amerika productiefaciliteiten heeft.

’Dankzij het fonds gingen er deuren voor ons open die anders waarschijnlijk gesloten waren gebleven. Expansie naar de Verenigde Staten is daarmee weer een stap dichterbij gekomen’’, aldus Coen van Houwelingen.

Coen van Houwelingen (Sanitronics) in Amerika met de voormalig State Senator van Georgia, Doug Stoner.