SUCCES IN HET BUITENLAND: BEN JIJ DE VOLGENDE?

Arte Viva is een van de 10 prijswinnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Dankzij de prijs heeft het bedrijf grote stappen gemaakt in Peru en Chili. Een exportdroom die uitkomt. Ben jij de volgende die zijn internationale ambities gaat verwezenlijken?

Dankzij de producten van Rob Marcus’ bedrijf Arte Viva is het aantal vingerbeknellingen bij kinderen van 0 tot 4 jaar in 8 jaar tijd met ruim 40 procent afgenomen. Met die statistieken probeert Marcus een voet tussen de deur te krijgen bij onderwijsministeries in het buitenland. Mét succes, zijn deurstrip is al in meer dan 60 landen te koop.

succes-in-buitenland-ben-jij-volgende

Goud waard

Dit succes dankt Marcus mede aan de prijs van het Oranje Handelsmissiefonds die hij vorig jaar won. Het fonds helpt elk jaar 10 ondernemers uit verschillende branches op weg om hun exportdroom te verwezenlijken. “De ondersteuning die je krijgt, is goud waard. Hulp in het buitenland van mensen die lokaal de weg kennen, heb je echt nodig om succesvol te zijn.”

Via het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kwam Marcus erachter dat in Chili de komende jaren zo’n 4.000 nieuwe kinderdagverblijven worden gebouwd. “Dan moet je zien te bewerkstelligen dat de anti-vingerbeknellingsprofielen verplicht worden gesteld.”

Een succes

Hup naar Chili dus. “Tickets werden mogelijk gemaakt door KLM. De ambassade en RVO hebben ons geholpen met het vinden van partners. Eenmaal geland ging de Nederlandse ambassadeur zelfs mee naar het Ministerie van Educatie om het probleem bespreekbaar te maken en onze oplossing te promoten”, vertelt Marcus enthousiast.

Binnen één maand had hij resultaat: “Vandaag kregen we onze eerste order uit Chili binnen. Nu al een succes dus.”

Droom jij van internationale groei?

Het OHMF, een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, helpt jaarlijks 10 ondernemers uit het mkb met het realiseren van hun internationale ambities. Ben jij zelf ondernemer en heb je een exportdroom? Meld je dan voor 30 september hier aan.

Dit artikel is eerder verschenen op www.nu.nl op 30 juni 2016