– PERSBERICHT –

Tien ondernemers winnen Oranje Handelsmissiefonds 2016

Fonds helpt tien ondernemers bij verwezenlijken internationale droom

Amsterdam, 23 november 2016 – Tien ondernemers met een ambitie om te ondernemen in het buitenland kunnen zich vanavond gelukkig prijzen. Zij zijn de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2016. Een jaar lang krijgen zij begeleiding van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) om internationaal aan de weg te timmeren. Deze partners staan de winnende ondernemers een jaar lang bij met hun internationale netwerk, kennis en ervaring.

De gelukkige winnaars van 2016

De gelukkige winnaars zijn geselecteerd uit 600 inschrijvingen op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn. Hieronder een korte toelichting over de winnaars:

Aerofilm Systems

Aerofilm Systems (Eindhoven) ontwerpt, ontwikkelt en produceert luchtkussen transportsystemen. Het bedrijf wil graag de bekendheid van het luchtkussentransport vergroten en handeldrijven met de Verenigde Staten.

Dopper (Haarlem) maakt duurzame waterflessen en accessoires.

Dopper (Haarlem) maakt duurzame waterflessen en accessoires. Het bedrijf streeft ernaar de hoeveelheid wegwerpplastic afval te verminderen. De ambitie is om ook in de Verenigde Staten zaken te doen.

Globemilk (Boxmeer) is specialist in houdbare Nederlandse melk.

Globemilk (Boxmeer) is specialist in houdbare Nederlandse melk en heeft de vloeibare boerensoftijsmix ontwikkeld. Globemilk wil dit product graag exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Holland Water (Driebergen) levert duurzame oplossingen voor veilig water zonder legionella.

Holland Water (Driebergen) levert duurzame oplossingen voor veilig water zonder legionella. Als marktleider in koper- en zilverionisatiesystemen wil het bedrijf graag voet aan de grond krijgen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Klaver Fietsparkeren (Hoogeveen) is specialist op het gebied van fietsparkeren met producten als fietsenrekken, -stallingen en -overkappingen.

Klaver Fietsparkeren (Hoogeveen) is specialist op het gebied van fietsparkeren met producten als fietsenrekken, -stallingen en -overkappingen. Graag wil de onderneming een samenwerking opzetten met bedrijven in Colombia.

Milgro (Rotterdam) levert producten en diensten op het gebied van onafhankelijk afval- en grondstoffenmanagement.

Milgro (Rotterdam) levert producten en diensten op het gebied van onafhankelijk afval- en grondstoffenmanagement. Het Verenigd Koninkrijk biedt mooie kansen om de transitie van verbruik naar gebruik van grondstoffen verder uit te breiden.

Patta (Amsterdam) is gespecialiseerd in schoenen en kleding.

Patta (Amsterdam) is gespecialiseerd in schoenen en kleding. Het bedrijf is vernieuwend in de Nederlandse streetwear branche en wil graag exporteren naar Tokyo en Hong Kong.

Holland Water (Driebergen) levert duurzame oplossingen voor veilig water zonder legionella.

TinyEYE (Groningen) levert en ontwikkelt online logopedie voor kinderen en volwassenen. TinyEYE wil graag de e-Health module telelogopedie naar Duitsland exporteren.

Yalp (Goor) ontwikkelt hightech speel- en sporttoestellen met computers voor buiten.

Yalp (Goor) ontwikkelt hightech speel- en sporttoestellen met computers voor buiten. De ambitie is om deze interactieve playground ook in de Verenigde Staten uit te rollen.

ZAZU (Amsterdam) maakt kinderklokken en slaaptrainers, waardoor kinderen langer slapen en hun ouders ook.

ZAZU (Amsterdam) maakt kinderklokken en slaaptrainers, waardoor kinderen langer slapen en hun ouders ook. Het bedrijf wil ook graag ouders in Brazilië net dat beetje meer slaap geven.

Tijdens het selectieproces viel het de jury op hoe veelzijdig de plannen en ambities van Nederlandse ondernemers zijn. Zo zijn er gevestigde ondernemers die al jaren actief zijn in verschillende landen en moeite hebben om voet aan wal te krijgen in een specifiek land. Maar ook jonge talenten met een waanzinnig idee met veel internationale potentie en alles daar tussenin.


Prijsuitreiking finale-event


Tijdens een feestelijk finale-event in een hangar op Schiphol, reikten Pieter Elbers (President-directeur KLM), Ralph Hamers (CEO ING Groep), Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland) en Matthijs van Bonzel (Nederlands ambassadeur in Spanje) voor het vierde jaar op rij de prijzen uit aan de tien ondernemers met het beste exportplan. Bekijk hier de foto’s van de uitreiking.

Ondernemers met internationale ambitie die ook hulp willen krijgen van het fonds: via een voorinschrijving word je op de hoogte gehouden over het volgende inschrijfjaar.