UPS nieuwe partner Oranje Handelsmissiefonds

UPS steunt ondernemers met internationale ambities

Eindhoven, 14 april 2022 – Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF), een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, evofenedex en EY, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, verwelkomt UPS, een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld, als nieuwe partner.

Ondernemers met internationale ambities die een beroep doen op UPS kunnen verzenden naar meer dan 220 landen en regio’s via het slim verbonden logistieke netwerk van de koerier, waarvoor de Chief Information Officer van UPS in 2019 de Forbes CIO Innovation Award won. Daarnaast kunnen zij rekenen op een van de meest geavanceerde online trackingsystemen en gestroomlijnde bezorgingen dankzij de eenvoudige handheld-apparaten van de koerier voor communicatie, het scannen van pakketten, het ontvangen van handtekeningen en complexe automatisering zoals GPS-navigatie- en omleidingstechnologie.

Die innovatie gaat hand in hand met duurzaamheid. Momenteel rijden al 13.000 UPS-voertuigen op alternatieve brandstof wereldwijd. Naast duurzame mobiliteit biedt UPS ook ecologisch verantwoorde verpakkingsopties, met onder andere herbruikbare verpakkingen en etiketloze retourzendingen. Tegen 2050 wil UPS volledig CO2-neutraal zijn.

Voor Nederlandse mkb’ers vertaalt deze expertise op het vlak van innovatie en duurzaamheid zich in ondersteuning bij het efficiënter en kwalitatiever maken van hun supply chain, het internationaliseren van hun activiteiten en het verminderen van hun impact op het milieu in samenwerking met het Oranje Handelsmissiefonds.

Ondernemersprijs 2022

Zowel kleine als grotere midden- en kleinbedrijven, als ondernemers die al succesvol zijn in meerdere markten of die hun eerste stap (willen) zetten in het buitenland, kunnen zich vanaf 21 april 2022 kosteloos inschrijven voor de ondernemersprijs via ohmf.nl. Met het winnen van het fonds worden met behulp van de partners letterlijk deuren geopend in het buitenland; jaarlijks komen tien ondernemers in contact dankzij de hulp en het netwerk van het fonds. Dit brengt hen dichterbij hun doel: sneller starten in het beoogde exportland.

Internationale slagkracht MKB

Door het toetreden van UPS als nieuwe partner worden de kansen voor Nederlandse ondernemers zo in het buitenland nog verder vergroot. “We zijn zeer verheugd ons aan te sluiten als partner van het Oranje Handelsmissiefonds en Nederlands ondernemerschap te promoten. Met ons internationale netwerk, de nieuwste technologieën en innovaties kunnen mkb-bedrijven daadwerkelijk óveral ter wereld rekenen op solide ondersteuning,” zegt Tim Helsen, Country Manager UPS Benelux. “Door de krachten te bundelen en winnaars toegang te geven tot ons geavanceerde netwerk en uitgebreide kennis van de supply chain, kunnen wij hen helpen om hun internationalisering vorm te geven en slagkracht te vergroten. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de partners en de ondernemers.”