Winnaar SRXP met hulp van OHMF naar Singapore


In 2017 behoorde de Amsterdamse softwarefirma SRXP tot een van de gelukkige winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). SRXP digitaliseert het declaratieproces van (middel)grote bedrijven met een declaratieapp en een onlinesysteem, waarmee je declaraties direct kunt verwerken in de boekhouding. Hiermee bespaart de financiële afdeling veel tijd en geld verbonden aan onkostendeclaraties van medewerkers. Afgelopen week reisde SRXP met hulp van het fonds af naar Singapore om handen en voeten te geven aan hun internationale ambities in Azië.

De ambitie van SRXP om uit te breiden naar Singapore vloeit voort uit de internationale klantenkring van het declaratiesoftware-bedrijf. Tot voor kort lag de focus voornamelijk in Nederland. Toch zag CEO Pieter Verbruggen dat er internationaal kansen lagen: “Onze declaratieapp reist wereldwijd mee in de broekzak van onze gebruikers. Dat was voor ons een signaal om ons internationale netwerk te vergroten.”

Het OHMF helpt SRXP om de deuren in het buitenland te openen. Margriet Vonno, de ambassadrice van Nederland in Singapore, ondersteunt de expansiewens van Pieter door het netwerk van de Nederlandse ambassade beschikbaar te stellen. Als resultaat hiervan slaagde SRXP erin om hun declaratieoplossing officieel in Singapore te lanceren tijdens een eigen businessevent. Hoofd economische afdeling Hajo Provó Kluit van de Nederlandse ambassade en Ivanna San, Accounting Director van Dairy Farm, een beursgenoteerde Aziatische levensmiddelengroothandel, presenteerden hun visie op internationalisatie aan ruim 30 ondernemingen in Singapore. Verbruggen sloot het event af met zijn eigen productpresentatie, een prachtige eerste stap.

Uit het evenement zijn verschillende afspraken met lokale én internationale bedrijven voortgekomen. Met behulp van het fonds blijft SRXP in Singapore om de declaratieoplossing op de markt te brengen.

“De zaadjes zijn geplant, nu begint het échte werk. Wellicht hoeft over een paar jaar geen enkele onderneming in Singapore meer bonnen te bewaren”, aldus Verbruggen na het geslaagde event.

SRXP Singapore
Foto: winnaar SRXP in Singapore