WINNAARS 2017

African Clean Energy
African Clean Energy
(ACE) ziet dat koken op open vuur een ernstig probleem voor veel mensen in achtergestelde regio’s is. Daarnaast zorgt het ook voor een enorme impact op het klimaatprobleem. ACE heeft als missie om dit probleem met hun kooktoestellen op zonne-energie terug te brengen. Na successen in Afrika, wil ACE aan de slag in Indonesië.
Combekk
Combekk
is specialist op het gebied van duurzame, gietijzeren pannen. Het bedrijf blaast oud staal nieuw leven in door hier Dutch Ovens van te produceren. Na successen in eigen land is het tijd om de enige écht Dutch Oven op het fornuis te krijgen in landen als Duitsland, Rusland en Japan.
EARTH Concepts
EARTH Concepts
is na EARTH Water begonnen met EARTH Coffee. EARTH Coffee verkoopt lokaal gebrande, Zuid-Amerikaanse koffiebonen. De verkoopopbrengsten van de espressomelange worden gedoneerd aan waterprojecten in Afrika. De internationale ambitie voor EARTH Coffee ligt in China.
Fish Tales
Fish Tales
zet duurzame, eerlijke en gezonde visvangst op de kaart door samen te werken met visserijen wereldwijd. Na het succes in Nederland wil Fish Tales verantwoorde visserij op de kaart zetten in Duitsland.
Palital
Palital
creëert en produceert duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zoals pens-, maagstabiele en butyraatconcepten. De ambitie is om het ongewenste preventieve gebruik van antibiotica in de veehouderij in Brazilië te vervangen.
SRXP
SRXP
digitaliseert declaratieprocessen met een eenvoudige app en online portal voor bedrijven. Door integraties wordt het systeem gekoppeld aan financiële- en HR-software, automatische workflows of creditcards. SRXP wil graag zakendoen in Azië.
Tubber
Tubber
faciliteert een snelle, gemakkelijke en veilige manier om online boten te huren en verhuren. Het bedrijf wil graag voet aan wal krijgen in de Verenigde Staten.
TWTG
TWTG
is gespecialiseerd in smart connected hardware. Het bedrijf ondersteunt andere bedrijven in hun research, development en oplossingen op het gebied van the Internet of Things. TWTG wil zijn kennis graag koppelen aan bedrijven in de Verenigde Staten.
Vondels
Vondels
ontwerpt en produceert hoogwaardige, handgemaakte kerstversiering, waarbij design, fun en fashion worden gecombineerd. Vondels wil zich met zijn producten graag op dé markt voor kerstversieringen begeven: de Verenigde Staten.
Wonderkind
Wonderkind
bereikt talenten voor bedrijven met artificial intelligence door middel van automatische advertenties via social media en apps. Wonderkind wil met deze nieuwe manier van vacaturemarketing de Verenigde Staten veroveren.