WINNAARS 2018

4Silence
4Silence
4Silence heeft als doel om schadelijke geluidsoverlast van verkeer te verminderen. Het bedrijf werkt aan innovatieve en duurzame oplossingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. 4Silence wil graag zakendoen in de Verenigde Staten.
Eigenenergie.net
Eigenenergie.net
Eigenenergie.net gelooft in 100% duurzame energie en produceert zonnepanelen en andere innovatieve oplossingen. Het bedrijf wil andere bedrijven, woningcorporaties en particulieren zo veel en zo snel mogelijk energieneutraal laten functioneren. Eigenenergie.net wil uitbreiden naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).
Gastronomixs
Gastronomixs
Gastronomixs is een online ideeëngenerator voor chefs en foodprofessionals. In de database kunnen koks nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen of perfectioneren. Na het succes in Nederland wil Gastronomixs zichzelf op de kaart zetten in Engeland.
JASA Packaging Solutions
JASA Packaging Solutions
Jasa Packaging Solutions maakt verpakkingsmachines voor vers gesneden groenten en heeft een grote focus op duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten en kan de hulp van het fonds goed gebruiken.
MagPaint Europe
MagPaint Europe
MagPaint produceert magneetverf, sketchpaint en schoolbordenverf. Magpaint verkoopt zijn producten al in 43 landen en wil nu de Verenigde Staten veroveren.
MedAssist.online
MedAssist.online
MedAssist.online verbetert de uitvoering van medische zorg en eerste hulpverlening aan boord van schepen. De innovatieve app kan het verschil maken voor mannen en vrouwen op zee. Het bedrijf wil graag voet aan wal krijgen in Singapore.
Optimizers
Optimizers
Optimizers ontwikkelt software om logistieke processen te optimaliseren. Met zijn specialisatie in handels- en productielogistiek wil het bedrijf de Verenigde Staten veroveren.
Sanitronics
Sanitronics
Sanitronics vindt dat iedereen te allen tijde recht heeft op een veilig en hygiënisch toilet. Daarom ontwerpt en produceert het bedrijf zelfreinigende openbare toiletten. De internationale ambitie voor Sanitronics ligt in de Verenigde Staten.
Somnox
Somnox
Somnox maakt slaaprobots die helpen om sneller en langer te slapen en frisser wakker te worden. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Auping. Het innovatieve bedrijf wil zijn slaaprobots op de kaart zetten in de Verenigde Staten.
VanderSat
VanderSat
VanderSat heeft een methode ontwikkeld om bodemvocht nauwkeurig te meten met behulp van satellietdata. Dit wordt onder andere ingezet om oogsten en bosbranden te voorspellen. VanderSat wil graag uitbreiden naar Turkije.
Zorganimaties
Zorganimaties
Zorganimaties zet bijsluiters van medicatie om naar animaties. Deze video’s tonen de uitleg van medicijnen. Het bedrijf wil zijn diensten gaan aanbieden in Duitsland.