WINNAARS 2022

Winnaars worden hier op 12 oktober bekendgemaakt.

WINNAARS 2020

A Beautiful Story (Amsterdam)
A Beautiful Story (Amsterdam)
De vrouwen achter dit bedrijf produceren handgemaakte en fairtrade sieraden uit Nepal. Deze social enterprise wil graag voet aan de grond krijgen in de VS.
Biochem Products (Enter)
Biochem Products (Enter)
Dit bedrijf ontwikkelt en produceert duurzame diervoeders met natuurlijke ingrediënten, die de diergezondheid en productiviteit op een duurzame manier verbeteren. Het innovatieve bedrijf wil graag uitbreiden naar Brazilië.
Embedded Fitness (Helmond)
Embedded Fitness (Helmond)
Ontwikkelt en verkoopt interactieve bewegingsconcepten (exergaming en serious gaming) om mensen op een leuke manier te stimuleren om meer te bewegen. Het innovatieve bedrijf richt zich op zorg en revalidatie en wil toetreden tot de Duitse markt.
Fairtrade Original (Culemborg)
Fairtrade Original (Culemborg)
De eerste fairtrade organisatie ter wereld, die meer dan 120 producten verkoopt. Fairtrade Original ontwikkelt eerlijke handelsketens met boeren en producenten over de hele wereld. Deze social enterprise wil verder internationaliseren en richt zich op Zweden.
Fruitfunk (’s-Hertogenbosch)
Fruitfunk (’s-Hertogenbosch)
Ontwikkelt tussendoortjes en snoep gemaakt van meer dan 98 procent fruit. Daarmee creëert het bedrijf verantwoorde snack-opties voor kinderen. Fruitfunk wil voet aan de grond krijgen in Frankrijk.
Holie Foods (Amsterdam)
Holie Foods (Amsterdam)
Dit duurzame voedingsmerk richt zich op klimaatpositief ondernemen. Alle producten zijn vegan, worden lokaal geproduceerd en 50 procent van de opbrengst wordt gebruikt voor het planten van bomen. Holie Foods richt zijn pijlen op Duitsland.
Massarius (Amsterdam)
Massarius (Amsterdam)
Een publisher trading desk voor zelfstandige uitgevers. Het bedrijf faciliteert in het veilen van online (video-)advertenties. Massarius wil toetreden tot de markt in het Verenigd Koninkrijk. Lees het interview
Polyfluor Plastics (Breda)
Polyfluor Plastics (Breda)
Verkoopt en levert advies over duurzame, corrosiebestendige en hoogwaardige fluorkunststof producten aan de industrie. Polyfluor is klaar om te groeien in Duitsland.
Theha (Harderwijk)
Theha (Harderwijk)
Deze industriële bakkerij heeft als missie om het ontbijten lekker, makkelijk en verantwoord te houden. Theha maakt broodbeleg, ontbijtverrijkers en snacks van het beste dat de natuur te bieden heeft en is de enige Nederlandse producent van kokosbrood. Theha wil graag uitbreiden naar Duitsland en België.
Van Wijk (Werkendam)
Van Wijk (Werkendam)
Een scheepsreparatiebedrijf voor binnenvaartschepen en producent van scheepsonderdelen. China is het beoogde exportland van dit familiebedrijf.

WINNAARS 2019

Baktec
Baktec
Baktec fabriceert en ontwerpt al meer dan dertig jaar hoogwaardige waterkoelers, water meng- en meetapparaten voor bakkerijen. Baktec wil graag zakendoen in China.
Clockworks
Clockworks
Clockworks ontwikkelt en biedt een hoogtechnologische software oplossing waarmee op basis van AI en beeldherkenning het administreren van analoge water-, gas- en elektriciteitsmeters simpel en foutloos wordt maakt. Het bedrijf wil graag uitbreiden naar Frankrijk.
Easywalker
Easywalker
Easywalker ontwerpt en verkoopt stijlvolle en betaalbare buggy’s en kinderwagens van hoge kwaliteit met innovatieve features. Easywalker wil graag voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.
EGM Architecten
EGM Architecten
EGM maakt tekeningen en ontwerpen voor maatschappelijk bouwkundige werken en geeft adviezen op bouwkundig gebied. De gebouwen hebben een sterke menselijke focus. Na het succes in Nederland wil EGM zichzelf op de kaart zetten in Duitsland.
Genap
Genap
Genap is specialist op het gebied van wateropslagsystemen, folieconstructies en folietoepassingen in de tuin- en landbouw ten behoeve van grond-, weg- en waterbouw. De internationale ambitie voor Genap ligt in India.
Graphileon
Graphileon
Graphileon levert unieke software waarmee graph-databases van verschillende leveranciers tegelijk toegankelijk worden gemaakt en visualiseren daardoor netwerken. Deze visuele applicatiebouwer wil hun dienst ook aanbieden in Canada.
HRBS
HRBS
HRBS levert lokaal geproduceerde kruiden die gereed zijn om geoogst te worden en eenvoudig te onderhouden zijn. HRBS wil dit eetbare groen ook aan de man brengen in Denemarken
Leadax
Leadax
Leadax produceert en verkoopt een van afval gemaakte, circulaire loodvervanger voor toepassing in en rond huizen en gebouwen. Het bedrijf ziet mooie exportkansen in het Verenigd Koninkrijk.
StoneCycling
StoneCycling
StoneCycling maakt unieke, duurzame bakstenen van afval die gebruikt worden in bouwprojecten door innovatieve architecten en projectontwikkelaars. Hun internationale ambitie ligt in het Verenigd Koninkrijk.
Zolemba
Zolemba
Zolemba is een online etikettendrukkerij met de nieuwste digitale UV inkjet- en stanstechnologie. Het bedrijf wil dit ook gaan aanbieden in Frankrijk.

WINNAARS 2018

4Silence
4Silence
4Silence heeft als doel om schadelijke geluidsoverlast van verkeer te verminderen. Het bedrijf werkt aan innovatieve en duurzame oplossingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. 4Silence wil graag zakendoen in de Verenigde Staten.
Eigenenergie.net
Eigenenergie.net
Eigenenergie.net gelooft in 100% duurzame energie en produceert zonnepanelen en andere innovatieve oplossingen. Het bedrijf wil andere bedrijven, woningcorporaties en particulieren zo veel en zo snel mogelijk energieneutraal laten functioneren. Eigenenergie.net wil uitbreiden naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).
Gastronomixs
Gastronomixs
Gastronomixs is een online ideeëngenerator voor chefs en foodprofessionals. In de database kunnen koks nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen of perfectioneren. Na het succes in Nederland wil Gastronomixs zichzelf op de kaart zetten in Engeland.
JASA Packaging Solutions
JASA Packaging Solutions
Jasa Packaging Solutions maakt verpakkingsmachines voor vers gesneden groenten en heeft een grote focus op duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten en kan de hulp van het fonds goed gebruiken.
MagPaint Europe
MagPaint Europe
MagPaint produceert magneetverf, sketchpaint en schoolbordenverf. Magpaint verkoopt zijn producten al in 43 landen en wil nu de Verenigde Staten veroveren.
MedAssist.online
MedAssist.online
MedAssist.online verbetert de uitvoering van medische zorg en eerste hulpverlening aan boord van schepen. De innovatieve app kan het verschil maken voor mannen en vrouwen op zee. Het bedrijf wil graag voet aan wal krijgen in Singapore.
Optimizers
Optimizers
Optimizers ontwikkelt software om logistieke processen te optimaliseren. Met zijn specialisatie in handels- en productielogistiek wil het bedrijf de Verenigde Staten veroveren.
Sanitronics
Sanitronics
Sanitronics vindt dat iedereen te allen tijde recht heeft op een veilig en hygiënisch toilet. Daarom ontwerpt en produceert het bedrijf zelfreinigende openbare toiletten. De internationale ambitie voor Sanitronics ligt in de Verenigde Staten.
Somnox
Somnox
Somnox maakt slaaprobots die helpen om sneller en langer te slapen en frisser wakker te worden. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Auping. Het innovatieve bedrijf wil zijn slaaprobots op de kaart zetten in de Verenigde Staten.
VanderSat
VanderSat
VanderSat heeft een methode ontwikkeld om bodemvocht nauwkeurig te meten met behulp van satellietdata. Dit wordt onder andere ingezet om oogsten en bosbranden te voorspellen. VanderSat wil graag uitbreiden naar Turkije.
Zorganimaties
Zorganimaties
Zorganimaties zet bijsluiters van medicatie om naar animaties. Deze video’s tonen de uitleg van medicijnen. Het bedrijf wil zijn diensten gaan aanbieden in Duitsland.

Winnaars 2017

African Clean Energy
African Clean Energy
(ACE) ziet dat koken op open vuur een ernstig probleem voor veel mensen in achtergestelde regio’s is. Daarnaast zorgt het ook voor een enorme impact op het klimaatprobleem. ACE heeft als missie om dit probleem met hun kooktoestellen op zonne-energie terug te brengen. Na successen in Afrika, wil ACE aan de slag in Indonesië.
Combekk
Combekk
is specialist op het gebied van duurzame, gietijzeren pannen. Het bedrijf blaast oud staal nieuw leven in door hier Dutch Ovens van te produceren. Na successen in eigen land is het tijd om de enige écht Dutch Oven op het fornuis te krijgen in landen als Duitsland, Rusland en Japan.
EARTH Concepts
EARTH Concepts
is na EARTH Water begonnen met EARTH Coffee. EARTH Coffee verkoopt lokaal gebrande, Zuid-Amerikaanse koffiebonen. De verkoopopbrengsten van de espressomelange worden gedoneerd aan waterprojecten in Afrika. De internationale ambitie voor EARTH Coffee ligt in China.
Fish Tales
Fish Tales
zet duurzame, eerlijke en gezonde visvangst op de kaart door samen te werken met visserijen wereldwijd. Na het succes in Nederland wil Fish Tales verantwoorde visserij op de kaart zetten in Duitsland.
Palital
Palital
creëert en produceert duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zoals pens-, maagstabiele en butyraatconcepten. De ambitie is om het ongewenste preventieve gebruik van antibiotica in de veehouderij in Brazilië te vervangen.
SRXP
SRXP
digitaliseert declaratieprocessen met een eenvoudige app en online portal voor bedrijven. Door integraties wordt het systeem gekoppeld aan financiële- en HR-software, automatische workflows of creditcards. SRXP wil graag zakendoen in Azië.
Tubber
Tubber
faciliteert een snelle, gemakkelijke en veilige manier om online boten te huren en verhuren. Het bedrijf wil graag voet aan wal krijgen in de Verenigde Staten.
TWTG
TWTG
is gespecialiseerd in smart connected hardware. Het bedrijf ondersteunt andere bedrijven in hun research, development en oplossingen op het gebied van the Internet of Things. TWTG wil zijn kennis graag koppelen aan bedrijven in de Verenigde Staten.
Vondels
Vondels
ontwerpt en produceert hoogwaardige, handgemaakte kerstversiering, waarbij design, fun en fashion worden gecombineerd. Vondels wil zich met zijn producten graag op dé markt voor kerstversieringen begeven: de Verenigde Staten.
Wonderkind
Wonderkind
bereikt talenten voor bedrijven met artificial intelligence door middel van automatische advertenties via social media en apps. Wonderkind wil met deze nieuwe manier van vacaturemarketing de Verenigde Staten veroveren.

Winnaars 2016

Zazu Kids
Zazu Kids
Wij maken producten om kinderen beter te helpen slapen
YALP
YALP
Wij maken een inspirerende omgeving die iedereen uitnodigt tot sport spel en plezier
Patta
Patta
Wij zijn van sneakerwinkel tot streetwear merk gegroeid
Aerofilm Systems
Aerofilm Systems
Wij bouwen transportmiddelen op basis van het hovercraft idee
TinyEYE
TinyEYE
Wij leveren E-health door logopedische zorg op afstand met slim internet
Milgro
Milgro
Wij zijn voor het beheer van grondstoffen om verspilling van afval te voorkomen
Holland Water
Holland Water
Wij hebben een systeem om legionella te bestrijden
Klaver Fietsparkeren
Klaver Fietsparkeren
Wij helpen vorm te geven aan het fietsparkeren
Dopper
Dopper
We willen impact maken op het single-use plastic probleem
Globemilk
Globemilk
Wij willen verse roomijsjes in de Emiraten verkopen

Winnaars 2015

Yays
Yays
‘Travel & stay’ concept dat het stedelijke toerisme een nieuwe richting geeft.
Guide ID
Guide ID
Helpt musea wereldwijd hun bezoekers te boeien en te binden door middel van culturele informatie.
Oxipack
Oxipack
Specialist in efficiënte lekdetectie oplossingen bij het luchtdicht of vacuüm verpakken van voedings- en geneesmiddelen.
Oesterij
Oesterij
Actief in de kweek van schaal- en schelpdieren.
Arte Viva
Arte Viva
Gespecialiseerd in innovatieve producten op het gebied van kinderveiligheid en met name deurstrippen ter voorkoming van vingerbeknelling.
Tony Chocolonely
Tony Chocolonely
Wil de ongelijk verdeelde chocoladewereld veranderen in een 100% slaafvrije wereld.
Octatube
Octatube
Ontwerpt, ontwikkelt en realiseert complexe architectonische constructies van glas en staal.
NETICS
NETICS
Ingenieursbureau dat beschikt over technieken om baggerslib als basismateriaal te gebruiken voor bouwelementen.
NAIF BABY CARE
NAIF BABY CARE
Verzorgingslijn voor baby’s met natuurlijke ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen.
Anker Stuy
Anker Stuy
Vooruitstrevend in verfproducten.

Winnaars 2014

ReadSpeaker
ReadSpeaker
Ondernemer die de wereld wil veroveren met innovatieve spraaktechnologie
Admesy
Admesy
Van nichespeler naar een wereldwijde aanwezigheid
Tramper Technology
Tramper Technology
Denk in de toekomst! Investeer in een Tramper verpakkingslijn
Havatec
Havatec
Zuid-Amerika bloemenverwerking vraagt om Havatec sorteer bos machines!
Beeztees
Beeztees
Huisdieren zijn wereldwijd gek van Beeztees!!
Tropicare
Tropicare
Amerika wil ook snel testen op besmette teek met de Care Plus Tick-Test!
Micanti
Micanti
Game changing antifouling saving costs and the environment at the same time
G3 Presents
G3 Presents
G3 Presents: The Accommodation Authority. We didn’t invent it. We perfected it.
L.B.P.
L.B.P.
Zonder zorgen vers fruit exporteren naar Europa – daar helpen wij bij
Milestone Cards
Milestone Cards
Milestone Baby Cards wordt het #1 baby cadeau in Japan!

Winnaars 2013

Inuteq
Inuteq
Nieuwe Nederlandse uitvinding, dry cooling by evaporation door INUTEQ
PathoFinder
PathoFinder
China is de komende twee jaar mijn focus
HeatMatrix Group
HeatMatrix Group
‘Hoog bezoek op Hannover Messe dankzij Oranje Handelsmissiefonds’
Fleetshield
Fleetshield
Onze exportwens krijgt eindelijk handen en voeten
DMI DataMining Innovators
DMI DataMining Innovators
OHMF-prijs is soort kwaliteitskeurmerk
Difrax
Difrax
Amerikaanse baby’s aan de Hollandse fopspeen
Koffiebranderij Peeze
Koffiebranderij Peeze
Zo kom je bij de juiste mensen aan tafel
Ojah
Ojah
Partner zoeken die lokale smaak en gewoonten kennen
Styleshoots
Styleshoots
Zoeken naar stepping stones in het Verre Oosten
Spijkstaal Elektro
Spijkstaal Elektro
Stap voor stap naar Noord-Amerika