Het Nederlandse bedrijf INUTEQ, eigendom van onder andere Nederlands bekendste ontwerper Erland Bakkers, heeft in 2011 een sensationele uitvinding gedaan. INUTEQ Dry Cooling By Evaporation ® De producten van INUTEQ koelen het lichaam voor langere tijd op basis van verdamping, maar zonder het lichaam nat te maken. Het enige wat nodig is, is een beetje water.

‘In eerste instantie zijn de producten uitgevonden voor het Nederlandse leger, maar nu zijn de producten voor alle branches beschikbaar. Er is interesse in de bouw, oliesector, medische sector, diverse sporten, motorkleding en helmen merken, kokskleding enzovoorts. INUTEQ biedt de volgende producten: DRY COOL VEST dit vest houdt u de hele dag koel door verdamping maar maakt u niet nat. Het vest zweet als het ware voor u. U kunt het gewoon onder de kleding dragen. ’s Morgens even een half litertje water erin en de koeling begint vanzelf. Door de koeling treedt hitte stress minder snel op en kunt u de concentratie beter vasthouden. De koeling blijft 24 uur tot 3 dagen actief.

Ron Verweij Inuteq fietsMaatwerk ‘Het Nederlandse leger gebruikt onze vesten inmiddels. Het vest zelf weegt maar 400 gram en met het water erin, dat verdampt, weegt het vest nooit meer dan 1 kg. Naarmate de dag vordert neemt het gewicht ook verder af. Ze zijn steeds opnieuw bruikbaar en wasbaar. Wij leveren ook de fireworker nomex versie van het vest. DRY COOLING CAP Baseball cap met dezelfde techniek, houdt het hoofd heerlijk koel, leverbaar in diverse kleuren. DRY COOLING HELMET Bovendien hebben wij een self cooling inlay ontwikkeld voor bouwhelmen. Deze inlay houdt het hoofd koel en neemt de warmte uit de nek actief weg. INUTEQ INSIDE Daarnaast leveren wij ook inlays en pads voor helmen, kleding en alle andere bedenkbare toepassingen. Wij leveren al in diverse branches maatwerk, zoals bijv in de MotoGP en aan de speciale eenheden van het leger. Wij hebben ons ontwikkelcentrum in Culemborg, waardoor wij in staat zijn om binnen enkele dagen samples te leveren en te verbeteren. Productie vindt plaats in onze fabriek in Taiwan, die gespecialiseerd is technical en medical fabrics, met hoge standaarden. Wij leveren inmiddels aan veel landen, maar het potentieel is zo groot dat we alle hulp goed kunnen gebruiken!’.’

Volg Ron: website | facebook