De winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2023 zijn bekend

Op 1 november 2023, tijdens het Nationaal Export Event in Nieuwegein, zijn tien Nederlandse bedrijven uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds 2023. Dit is een speciale editie, het fonds bestaat dit jaar namelijk 10 jaar! De winnaars zijn gekozen uit bijna 250 inschrijvingen en zijn geselecteerd op basis van de kracht van hun product of dienst, ambities, duurzaamheid en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland. De tien winnende ondernemers krijgen een jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportdroom.

Het Oranje Handelsmissiefonds bestaat uit de volgende partners: het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), evofenedex, UPS, EY en ondersteunend partner Regina Coeli. Sinds 2013 helpt het OHMF jaarlijks 10 mkb-bedrijven met het uitbreiden van hun buitenlandse netwerk. De winnaars worden ondersteund met een persoonlijk programma om voet aan de grond te krijgen in het door hen gekozen exportland.

Prijzenpakket voor winnaars

De tien winnaars worden in 2024 ondersteund door de partners om een stap in de goede richting te zetten. Zij winnen het prijzenpakket, wat onder andere bestaat uit hulp van het internationale netwerk van de partners, deelname aan een handelsmissie, ondersteuning bij het vinden van zakenpartners en kennisondersteuning vanuit de partners. Ook de overige deelnemers en genomineerden gaan niet met lege handen naar huis. Voor hen is er ook een prijzenpakket.

De 10 winnaars op een rij

Maak kennis met de tien gelukkige winnaars van 2023:

  1. Oxycom: dit bedrijf biedt een duurzaam koelsysteem aan. De ambitie is om de carbon footprint van industriële koeling drastisch te verlagen. Oxycom wil graag voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.
  2. Ecoplant Europe B.V.: biedt het product 'Ecoplant® Sun Tracing Solar Systems' aan. Dit is een uiterst efficiënte stroomopwekker die, door middel van monokristalline solar panelen, efficiënt energie kan laden. Ecoplant Europe wil de Deense markt veroveren.
  3. BESE B.V.: dit bedrijf strijdt met hun duurzame innovatie voor herstel van waterrijke gebieden op de wereld. De Verenigde Staten is het beoogde exportland van dit bedrijf.
  4. The Seaweed Company: de duurzame producten van The Seaweed Company zijn gemaakt van zeewier. Dit bedrijf heeft zijn pijlen gevestigd op Duitsland.
  5. Fiberfoods: maakt vernieuwende vleesvervangers van Jackfruit. De producten komen rechtstreeks uit de voedselbossen in Oost-Afrika. Dit duurzame bedrijf wil graag uitbreiden naar Denemarken.
  6. Assiniboine B.V.: ook wel bekend als No Fairytales, maakt producten die meer groenten, meer vezels en minder onnodige calorieën bevatten. Assiniboine wil graag voet aan de grond krijgen in het Verenigd Koninkrijk.
  7. Econowind B.V.: heeft als doel de CO2-uitstoot te verminderen. Dit willen zij doen met een product gericht op de maritieme sector: de Hulp-Windvoortstuwing op zeeschepen. Griekenland is het doelland van dit bedrijf.
  8. Royal Delft: maakt en verkoopt al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. De collectie bestaat uit klassieke stukken en hedendaagse decoraties. Royal Delft wil starten met exporteren naar de Verenigde Staten.
  9. Klepper & Klepper: maakt smaakvolle drop zonder gluten en gelatine. Dit bedrijf wil met hun Nederlandse product voet aan de grond krijgen in Australië.
  10. Little Maryam B.V.: biedt een uniek product aan, namelijk: halal én biologische babyvoeding. Little Maryam wil graag de Duitse markt gaan ontdekken.

Oranje Handelsmissiefonds 2024

Nederlandse ondernemers met internationale ambities en belangstelling voor hulp van het Oranje Handelsmissiefonds kunnen voorsorteren op deelname. Bent u geïnteresseerd? Laat uw gegevens achter op de website van het OHMF: Aanmelden - Oranje Handelsmissiefonds. Het OHMF laat u dan weten wanneer de inschrijving opent voor het fonds.