WINNAARS 2020

A Beautiful Story (Amsterdam)
A Beautiful Story (Amsterdam)
De vrouwen achter dit bedrijf produceren handgemaakte en fairtrade sieraden uit Nepal. Deze social enterprise wil graag voet aan de grond krijgen in de VS.
Biochem Products (Enter)
Biochem Products (Enter)
Dit bedrijf ontwikkelt en produceert duurzame diervoeders met natuurlijke ingrediënten, die de diergezondheid en productiviteit op een duurzame manier verbeteren. Het innovatieve bedrijf wil graag uitbreiden naar Brazilië.
Embedded Fitness (Helmond)
Embedded Fitness (Helmond)
Ontwikkelt en verkoopt interactieve bewegingsconcepten (exergaming en serious gaming) om mensen op een leuke manier te stimuleren om meer te bewegen. Het innovatieve bedrijf richt zich op zorg en revalidatie en wil toetreden tot de Duitse markt.
Fairtrade Original (Culemborg)
Fairtrade Original (Culemborg)
De eerste fairtrade organisatie ter wereld, die meer dan 120 producten verkoopt. Fairtrade Original ontwikkelt eerlijke handelsketens met boeren en producenten over de hele wereld. Deze social enterprise wil verder internationaliseren en richt zich op Zweden.
Fruitfunk (’s-Hertogenbosch)
Fruitfunk (’s-Hertogenbosch)
Ontwikkelt tussendoortjes en snoep gemaakt van meer dan 98 procent fruit. Daarmee creëert het bedrijf verantwoorde snack-opties voor kinderen. Fruitfunk wil voet aan de grond krijgen in Frankrijk.
Holie Foods (Amsterdam)
Holie Foods (Amsterdam)
Dit duurzame voedingsmerk richt zich op klimaatpositief ondernemen. Alle producten zijn vegan, worden lokaal geproduceerd en 50 procent van de opbrengst wordt gebruikt voor het planten van bomen. Holie Foods richt zijn pijlen op Duitsland.
Massarius (Amsterdam)
Massarius (Amsterdam)
Een publisher trading desk voor zelfstandige uitgevers. Het bedrijf faciliteert in het veilen van online (video-)advertenties. Massarius wil toetreden tot de markt in het Verenigd Koninkrijk. Lees het interview
Polyfluor Plastics (Breda)
Polyfluor Plastics (Breda)
Verkoopt en levert advies over duurzame, corrosiebestendige en hoogwaardige fluorkunststof producten aan de industrie. Polyfluor is klaar om te groeien in Duitsland.
Theha (Harderwijk)
Theha (Harderwijk)
Deze industriële bakkerij heeft als missie om het ontbijten lekker, makkelijk en verantwoord te houden. Theha maakt broodbeleg, ontbijtverrijkers en snacks van het beste dat de natuur te bieden heeft en is de enige Nederlandse producent van kokosbrood. Theha wil graag uitbreiden naar Duitsland en België.
Van Wijk (Werkendam)
Van Wijk (Werkendam)
Een scheepsreparatiebedrijf voor binnenvaartschepen en producent van scheepsonderdelen. China is het beoogde exportland van dit familiebedrijf.