De inschrijving voor de vijfde editie van het Oranje Handelsmissiefonds is weer geopend. Dat betekent dat ondernemers met internationale ambities zich weer kunnen inschrijven voor dé ondernemersprijs van het jaar.

Het fonds ondersteunt voor het vijfde jaar op rij tien ondernemers bij het realiseren van hun exportavontuur. Ondernemers kunnen zich tot 6 oktober 2017 hier (gratis) inschrijven.

In de voetsporen van Tony’s Chocolonely, Dopper en Patta

Het prijzenpakket bevat een jaar lang ondersteuning door ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken (via RVO.nl) bij het opbouwen van een internationaal netwerk. Veertig bedrijven waaronder Tony’s Chocolonely, StyleShoots, Patta, Dopper, Tropicare en Difrax zijn voorgaande jaren al op weg geholpen. Winnaars deden mee aan handelsmissies en bezochten internationale beurzen in 4 continenten, 16 landen en 41 steden waaronder Tokio, Miami, Rio de Janeiro, New York en Parijs. En nu is er dus weer ruimte om daar tien avonturen aan toe te voegen.

 

Prijzenpakket

De winnaars worden op 29 november 2017 bekendgemaakt tijdens een feestelijk finale-event. Zij kunnen rekenen op een prijzenpakket dat onder meer bestaat uit:

  • Gebruikmaken van de kennis, ervaring en het netwerk van de partners
  • Deelname aan een handelsmissie
  • Een zakenpartnerscan van RVO.nl
  • Een-op-een hulp van de ambassade bij het vinden van de juiste buitenlandse contacten
  • Persoonlijk advies door experts van ING, KLM, MKB-Nederland en RVO.nl
  • Het bijwonen van evenementen, zoals de Ambassadeursconferentie en KLM Open
  • Twee KLM-vliegtickets

 

Snelkookpan voor ondernemers

Het maatwerk prijzenpakket en de kennis die de partners delen, is al zeer succesvol gebleken voor eerdere winnaars. In sommige gevallen konden winnende ondernemers al binnen een jaar hun eerste order schrijven in het land dat daarvoor onbereikbaar leek. Zowel ondernemers die reeds succesvol zijn in meerdere markten, als ondernemers die pas hun eerste stap zetten in het buitenland, maken kans om te winnen.

 

Over het Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken (via RVO.nl). Met dit fonds bundelen de initiatiefnemers hun krachten en onderstrepen zij het belang van internationale handel voor Nederland.

Overal ter wereld zijn Nederlandse bedrijven actief. Zij zorgen voor groei en werkgelegenheid, zowel in het buitenland als in ons eigen land. Sterker nog: export is al jaren een van de groeimotoren van onze economie. Het onverwoestbare geloof van een ondernemer dat hij juist met dit ene idee de wereld gaat veroveren, maakt dat het ook werkelijk zou kunnen lukken. Om in het buitenland succesvol te zijn, heb je naast een goed idee en ambitie ook praktische steun, lokale kennis en een goed netwerk nodig.

Het koninklijk paar vervult een belangrijke rol als het gaat om internationale handelsbevordering. De troonswisseling op 30 april 2013 is voor de initiatiefnemers dan ook hét moment geweest om hun krachten en ervaring te bundelen in het Oranje Handelsmissiefonds.

 

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews, kunt u contact opnemen met:

KLM Mediarelations
Telefoon: +3120 649 4545
Email: mediarelations@klm.com

Arjen Boukema, ING Nederland
Telefoon: +316 30648709
Email: arjen.boukema@ing.nl

Mieke Ripken, Koninklijke Vereniging MKB-Nederland
Telefoon: +3170 349 0395
Email: ripken@vnoncw-mkb.nl

Julie Sprengers, ministerie van Buitenlandse Zaken
Telefoon: +3170 348 4286
Email: julie.sprengers@minbuza.nl

Yvonne Aarts, LEWIS
Telefoon: +3120 220 0220
Email: ohmf@teamlewis.com

LEWIS
Joan Muyskenweg 22
1096CJ Amsterdam

Web: www.teamlewis.nl

Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl