Updates

Home/Updates

Flexibelere supplychains gaan voedselverspilling tegen

Hoe zorg je ervoor dat een batch aardbeien op het juiste moment op de juiste plek terechtkomt om zo voedselverspilling te voorkomen? OneThird, een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) 2022, ontwikkelde een systeem dat de houdbaarheid van groente en fruit meet. “Wij zijn startende met export en kunnen daarbij de hulp van het OHMF goed gebruiken”, vertelt oprichter en directeur Marco Snikkers.

Expansie met een missie

Tijdens het Nationaal Export Event werd Ukje in oktober uitgeroepen tot een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2022. Met deze prijs gaat Sifra Geijtenbeek samen met haar team aan de slag om hun exportdroom in de Verenigde Staten waar te maken.

Zo gooi je hoge ogen op een Amerikaanse tradeshow

In samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - Hoe is het om als ondernemer je dromen achterna te gaan en de oversteek te maken naar de Verenigde Staten? We spraken onderneemster Cathelijne Lania van A Beautiful Story al in 2021, waar ze vertelde over hoe haar handgemaakte sieraden uit Nepal en India lokale bewoners een beter leven geven. Hoe gaat het nu met haar bedrijf?

Ga naar de bovenkant